Google+ har lansert Events

I går kveld holdt Google sin årlige utviklerkonferanse. Renommé var invitert av Google+ Portalen til å delta i en direktesending for å snakke om nyheter det var knyttet store forventninger til. Og nyheter fikk vi. Så om du nettopp har fått deg Google+ konto var det til rett tid!

Google+

Den store nyheten er at Google+ nå har fått Events. Google Events er lekkert integrert med Google-kalender. Du kan glede deg over en virkelig vakker brukeropplevelse.

Et arrangement starter som kjent en stund før selve arrangementet. Det starter med en invitasjon, og den skal gjerne få mottakeren til å føle seg spesiell. Google+ Events lar deg utforme kule invitasjoner (med delikat animerte bannere).

Invitasjon | Google Events

Invitasjon | Google Events

Mottakeren kan velge å se invitasjonen direkte via notifications, sjekke tilgjengelighet mot kalenderen og akseptere om arrangementet er fristende.

Google Events | Mottaker

Google Events | Mottaker

Og for å vise hvor hyggelig Google kalenderen din nå blir, legger jeg opp et skjermbilde av hvordan min Google-kalender ser ut når jeg har akseptert fra Helge Astad om Photowalk på fredag.

Google Kalender | Avtale

Google Kalender | Avtale

Selve arrangementet blir med Google Events en interaktiv opplevelse med Party Mode -funksjon. Aktiverer gjestene Party Mode laster man alle sine bilder direkte opp på Eventsiden. Eventsiden har derfor en liste over hvem som deltar på festen, hvem som har tatt bilder i løpet av festen og hvem det er bilder av.

Android

Androids lanserte først nytt operativsystem Jellybean 4.1. Project Butter har jobbet frem mange forbedringer som skal gjøre Jellybean supersmidig å bruke. Teksting blir lettere, å effektuere oppgaver direkte fra notifications er en velkommen feature og fotoappen er enda raskere hvor du umiddelbart også får se bildene man tar fortløpende. De grafiske animasjonene man forholder seg til hele tiden på hjemskjermen så ut til å blitt mye vakrere enn tidligere. En viktig jobb for å konkurrere med designtunge Apple.

Google Now

I direktesendingen om disse lanseringene spurte Morten Myrstad, initiativtaker til Google+ Portalen, om jeg så noen paralleller til World Mobile Congress 2012 i Barcelona, der Renommé deltok i februar. WMC2012 hadde et større fokus på ulike former for skytjenestenes barrierer og muligheter. Siden målgruppen på utviklerkonferansen var utviklere var det større fokus mot operativsystem, tekniske detaljer rundt produkter og tjenester.

Google Now var unntaket. Perspektivene fra WMC2012 kom frem i full blomst. Vi beveger oss mot en tilværelse hvor vi skal slippe å tenke. Mobilen gjør det for deg. Den kjenner kalenderen din, den vet hvor du er, den vet om flyet ditt er forsinket to timer, at du liker å trene og at det tilfeldigvis er et treningssenter ti minutter unna. Dette er altså Google Now sin ambisjon.

Nexus 7

Google slipper nå sin nye tablet Nexus 7. Det ser ut til at denne kan bli en verdig konkurrent til Apple sin iPad. Den kan flagge med Quad-core, Tegra 3, 1.2-megapixel front kamera, NFC chip, kun $199 for den minste (8 GB) modellen, og det er en fantastisk nyhet for det betyr at ny teknologi kan spres på flere hender. Når Android har økt fra 100 mill til 400 millioner enheter i verden på ett år, kan man bli svimmel med tanke på hva Google oppnår neste år.

Google glasses

Google har en stund snakket om produksjonen av Google-briller. Brillene er nette og kan gi deg all mulig ønsket informasjon om omverdenen, filme, ta bilder, samt en rekke andre funksjoner. Brillene ble i går presentert på en spektakulær demo der fallskjermhoppende BMX-syklister gjorde et fantastisk stunt hvor de landet på Googles konferansebygning og syklet opp på scenen. Alt ble dokumentert via Google-brillene. Ambisjonen er at disse skal være klare for salg neste år til en pris rundt kr 10 000,-.

 

3 kommentarer på Google+ har lansert Events

    • Hei John!

      Takk for det! Det var kjempespennende å få lov til å være med. Tusen takk for invitasjonen. Dere er jammen flinke. Nå håper jeg jeg snart får anledning til å bli med på dine berømte fredagshangouts!

  1. Vi planlegger FredagsHangout i morgen for de som ønsker å være med.
    Søk opp Hangout Norway i Google+ så får en med seg annonseringen og kan ytre sitt ønske om å bli med. Begynner trolig i 8-tiden og holder det gående til lang utpå natta ;)
    dehydrering kan førekomme og deltagere bør ha med drikke ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>