Bli bedre på Google+

Google Plus Icons

Google Plus Icons

La oss si at blogginnlegget Er Google+noe for meg? overbesviste deg. Du har laget en profil og lagt til kretsen Hjelpsomme folk. Hva nå?

Profil

 • Last opp profilbilde.
 • Last opp et bannerbilde som også sier noe om deg.
 • Lag en god presentasjonen av deg selv på «Om deg»-siden.
 • Gå til innstillinger. Jeg anbefaler å sette Kun kretserHvem kan starte samtaler med deg i snakkeboble?
 • Lag en forfengelighets-url (vanity-url). Gå til http://gplus.to/, velg hva du vil ha som nick og lim inn nummeret du har i URL’en når du er inne på profilen din i Google+. Denne promoterer du i alle de andre digitale nettverkene dine (LinkedIn, Facebook, Twitter etc.), si fra at du også er på Google+ og at du setter pris på at folk følger deg.

Bygg nettverk

 • Google foreslår folk du burde følge. Dette kan være gode tips.
 • Kretsen Hjelpsomme folk kan hjelpe deg med å finne relevante folk. Benytt muligheten til å spørre om tips til andre kretser du kan følge.
 • Lag en krets som heter «Close, but no cigar». Om folk i denne kretsen ikke poster innhold du vil følge, fjerner du dem.
 • Lag en krets med 100 personer som du anser som viktig for personlig eller faglig utvikling. Husk Google+ er interesseorientert. Think Big.

Ikke la G+ gå deg på nervene

 • Du kan skru av notifications på alle dine innlegg, og innlegg du har kommentert på. Men det er kanskje greit å få hjelp til å følge med på hva som skjer når du er involvert.
 • Når du poster noe får du opp en alternativ meny, indikert med den lille pilen oppe til høyre i bildet under.
  • Du kan når som helst redigere innlegget ved å klikke her.
  • Her finner du lenken til innlegget om du vil dele det.
  • Du kan deaktivere kommentarer på innlegget og låse det.
  • Delingshistorien gir fine visualiseringer på hvordan innlegget spres.

 • Når du kommenterer kan du klikke TAB og ENTER for å publisere, så holder du deg til tastaturet.

Strømmen

Google+ har en ambisjon om at du skal kunne styre innholdet i strømmen din, slik at du ikke ender opp med irrelevant og irriterende innhold. I menyen i bildet under, ser du hvor du kan velge hvilken krets du skal se innhold fra. Du kan også velge alle.

Dersom du velger alle, vises innhold fra alle kretsene dine i feeden din. Da kan du faktisk bruke denne slideren til å justere hvor mye plass denne kretsen skal få i feeden. Det er kanskje den funksjonaliteten som ikke helt rimer for meg. Men den diskusjonen får eventuelt vi ta i et annet innlegg.

 Sånn, bra jobba!

Nå som du er en G+’er ser vi frem til å møte deg til Hangout In Real Life, 19:30 på Aku-Aku. For å møtes på ekte er jo fortsatt like bra, om ikke bedre. Vi i Renommé tar deg med på en Pubcrawl i dette fine været på mange av Grünerløkkas fine steder. Og kanskje får vi en overraskelse eller to på veien. La dette være et hint: La oss være samme gamle gode greia som vi hadde før.

13 kommentarer på Bli bedre på Google+

 1. Igjen, super post fra dere!!
  Veldig lei meg for ikke å være i Oslo denne uka, da det skjer veldig mye fest og morro.

  Ønsker dere til lykke med HIRL ikveld og igjen takk for god post!
  Må deles!

 2. Tusen takk John!

  Det var hyggelig det. Skulle virkelig likt om du kunne komme i kveld. Men dette blir ikke siste HIRLEN. Vi tror høsten er løfterik for slike tiltak!

 3. Høsten blir fin!

  Flere tips: Ikke bare legg til 100, legg til 1000! Rydde kan du gjøre etterpå, f.eks med verktøyet «uncircle inactives» fra Chrome Store.

  Om du ikke finner noen sirkel eller interesse-sirkel som passer deg, lag din egen! På Google+ går det fort å lage sitt eget lille interesse-nettverk.

  For mere prat om slike ting, kom også på Google+dagen på fredag. ( https://plus.google.com/u/0/116019900498259149202/posts/iMydeHzUkCp )

  • Takk for kommentarer Helge!

   Jeg er litt redd for at folk skal oppfatte strømmen sin som irrelevant fordi man ikke kurerer den godt nok, jeg. Så derfor anbefaler jeg en hellig krets hvor hundre hyperrelevante folk får lov til å bo. Men man må totalt sett legge til tusenvis! Her trenger man ikke være redd for høye tall. Helt enig.

   Jeg valgte bort å tipse om søk og hvor genialt det er å kunne lagre søket. Særlig med tanke på at brukergenerert innhold… det er noe med det. For de av oss nesten som å søke blant linker på Delicious, egentlig.

 4. Takk Arve! Det var gøy å høre.

  Det var en helt fantastisk HIRL. Det kommer en bloggpost som oppsummerer kvelden i løpet av dagen. Og et par ideer til neste HIRL er allerede sådd ;-) Da må vi passe på at det klaffer.

 5. kjenner jeg synes det er en litt dårlig ide å HIRL når jeg ikke kan, men ellers er det en bra greie… ;)

  så til spm, iom. du viser til gplus.to har du gjort deg noen tanker om verdien av sånne vs. verdien av å bruke redirekts på eget domene, feks .domain/g+ ?

  • Det som er litt uggent med gplus.to er jo at man ikke vet hvor lenge den tjenesten opprettholdes. Det er jo ikke et Google-produkt..

   Jeg valgte det fordi det er jo så kjapt og enkelt. Ikke noe logg-inn, bare chop-chop.

   Hva tenker du, Torgeir? Synes du man burde unngå å bruke tilsvarende tjenester?

  • Jeg måtte lage en liste, jeg.

   => Risiko for at man må kommunisere lenke på nytt dersom redirect-tjenesten legges ned > egen redriect
   => Er det lettere å oppfatte ipv6forum.no/g+ eller gplus.to/ipv6forum? Usikker
   => 10 minutter for å opprette egen redirect, eller to sekunder for å lage gplus.to? > bedrifter burde bruke egen redirect /privat kan bruke gplus.to
   => De fleste privatpersoner har ikke tilgang til å lage egne redirects, men firmaer har jo det.
   => Google kommer vel med egne vanity-url’er, og da må man vel skifte over uansett fordi deres alternativ antakelig kommer til å bli meget innarbeidet. > Man endrer kommunikasjonen til Googles offisielle vanity-url, men egen kan jo leve videre likevel.
   => Man burde bruke muligheten til å fremme egen site, ergo egen redirect.
   => Egen redirect behøver man ikke slette uansett om man får egen vanity-url fra Google etterhvert.

   Du har rett. For bedrifter setter man opp egen? Men privatpersoner kan jo dra nytte av gplus.to, til det kommer et bedre alternativ.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>